Καταπληκτική μανιταρόπιτα ρολό με ζαμπόν και κρέμα 4 τυριά. Φτιάξτε την όλοι! Η κρέμα κάνει τη διαφορά.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
Για την μανιταρόπιτα σε ρολό
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα σφολιάτας
- 700 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
- 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών
Για την κρέμα 4 τυριά
- 500 γραμ. γάλα
- 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- από 200 γραμ. κασέρι
- γραβιέρα
- έμενταλ και κεφαλογραβιέρα
Advertisements
Εκτέλεση
Για τη μανιταρόπιτα
- Για τη μανιταρόπιτα με τυριά και ζαμπόν, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ.
- Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιουν όλα τα υγρά τους.
- Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
- Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Για την κρέμα 4 τυριά
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά.
- Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε.
Στήνουμε τη μανιταρόπιτα ρολό
- Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
- Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
- Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες. Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
- Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου.
- Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.
Advertisements
Advertisements