Αυτή η κλασική συνταγή με λιωμένο τυρί και κομμάτια μπέικον γίνεται πολύ πιο εύκολα από ότι πιστεύεις και δίνει στον ουρανίσκο σου τη γεύση που θες.
Συστατικά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 μεγάλο αβγό
- 2-3 κουτ. της σούπας νερό
- 1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
- 1 μεσαίο σκόρδο, λιωμένο
- 3 μεσαία αβγά
- 170 γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σου
- 300 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Advertisements
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις σταδιακά τα πρώτα πέντε υλικά της συνταγής και με μία ξύλινη κουτάλα ή ένα μίξερ χειρός, αρχίζεις να πολτοποιείς το μείγμα σου, προκειμένου να σχηματιστεί μία συμπαγής μπάλα ζύμης. Αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά.
- Αλευρώνεις ελαφρά τον πάγκο σου και με έναν πλάστη αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη σου σε προσοχή.
- Βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί για τάρτες και απλώνεις την λεπτή πια ζύμη σου, φροντίζοντας να κόψεις ό,τι περισσεύει με ένα ψαλιδάκι.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Τοποθετείς σκέτη τη ζύμη σου με το ταψάκι της στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κομμένο σε ροδέλες μπέικον. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 6-8 λεπτά.
- Αφαιρείς την ζύμη τάρτας από τον φούρνο, την τρυπάς σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι και την πασαλείφεις με τη μουστάρδα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος με τα τρία αβγά, τα δένεις σε μαρέγκα και τα μεταφέρεις στην επιφάνεια της τάρτας.
- Προσθέτεις σοταρισμένο μπέικον, το τριμμένο τυρί, το σκόρδο και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις το κομμάτι σου όσο είναι ζεστό και τραγανό.
Advertisements