Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα και για vegan διατροφή.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 4 πατάτες κομμένες στα 4
- 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κ.γλ. κάρυ
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Advertisements
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.
Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών.
Advertisements
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Advertisements
Advertisements