Μην χασετε

Πως να φτιάξετε πανεύκολα ένα σιροπιαστό κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέικ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιού για να απολαύσετε ένα φανταστικό κέικ με βελούδινη υφή σε μια τέλεια γευστική απόλαυση.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι λεμονιού:

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλ τσαγιού νερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 μικρή φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ 24 εκ. περίπου.
  2. Για το κέικ λεμονιού/γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  3. Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω στο μείγμα και χτυπάτε. Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το σιρόπι λεμονιού: Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λ. Ξαναβάζετε το κρύο πλέον κέικ μέσα στη φόρμα του κέικ που το ψήσατε και αφού το τρυπήσετε σε αρκετά σημεία με ένα καλαμάκι για σουβλάκι το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Το αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού και το σερβίρετε.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα