Μην χασετε

Πως να φτιάξετε λαχταριστά λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

Μια πεντανόστιμη συνταγή που σίγουρα θα ξαναδοκιμάστε!

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

  • 450 γρ. καπνιστό λουκάνικο
  • 680 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες 3εκ.
  • 3-4 καρότα, τεμαχισμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών cajun (θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
  • Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  • Τεμαχίζουμε το λουκάνικο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λουκάνικο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  • Αλατοπιπερώνουμε,  πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακινούμε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

 

Advertisements

dimitrisskarmoutsos.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα