Φτιάξτε ζουμερό χοιρινό, γεμιστό με τυρί και ζαμπόν, με τραγανό πανάρισμα και λαχανικά!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
Για τα λαχανικά
- 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. νερό, βραστό
- 160 γρ. κους κους
Για το χοιρινό
- 600 γρ. χοιρινό, καρέ
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 4 φέτες ζαμπόν
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πανάρισμα
Advertisements
- 100 γρ. ψωμί, τριμμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 3 αβγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
- μουστάρδα
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα λαχανικά
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κους κους, το νερό και μόλις πάρει μια βράση, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε εκτός φωτιάς για 5-6 λεπτά να μαλακώσει το κους κους και τα λαχανικά.
Για το χοιρινό
- Κόβουμε το χοιρινό σε 4 κομμάτια και χαράσσουμε στη μέση τους για να κάνουμε μια θήκη.
- Απλώνουμε αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνειά τους και τα γεμίζουμε με το τυρί και το ζαμπόν. Κλείνουμε με τα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ταψί βάζουμε το τριμμένο ψωμί και 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα το σπορέλαιο και φροντίζουμε να φτάσει το λάδι τους 160ο C.
- Περνάμε το χοιρινό διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το ψωμί και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά για να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Advertisements
Advertisements