Μην χασετε

Πως να φτιάξετε απολαυστικό σορμπέ παγωτό από τα 3 αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα

Δείτε πως να φτιάξετε δροσιστικo σορμπέ παγωτό από τα 3 αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Σορμπέ ροδάκινο

 

Συστατικά

  • 6 ροδάκινα
  • 100 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη διακόσμηση

  • ροδάκινα, ψιλοκομμένα

 

 

Advertisements

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ροδάκινα.
  • Τα βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων ή σε ένα ανθεκτικό σκεύος στην κατάψυξη και τα καταψύχουμε για 2 ώρες.
  • Βάζουμε τα παγωμένα ροδάκινα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με ψιλοκομμένα ροδάκινα.

 

 

Σορμπέ καρπούζι

Συστατικά

  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσιΑ

Για τη διακόσμηση

  • καρπούζι, κομμάτια

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

 

Σορμπέ πεπόνι

Συστατικά

  • 1 πεπόνι
  • 120 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Advertisements
  • πεπόνι, σε κομμάτια

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι.
  • Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα