Δείτε πως να φτιάξετε δροσιστικo σορμπέ παγωτό από τα 3 αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Σορμπέ ροδάκινο
Συστατικά
- 6 ροδάκινα
- 100 γρ. νερό
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τη διακόσμηση
- ροδάκινα, ψιλοκομμένα
Advertisements
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ροδάκινα.
- Τα βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων ή σε ένα ανθεκτικό σκεύος στην κατάψυξη και τα καταψύχουμε για 2 ώρες.
- Βάζουμε τα παγωμένα ροδάκινα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με ψιλοκομμένα ροδάκινα.
Σορμπέ καρπούζι
Συστατικά
- 120 γρ. νερό
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσιΑ
Για τη διακόσμηση
- καρπούζι, κομμάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.
Σορμπέ πεπόνι
Συστατικά
- 1 πεπόνι
- 120 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Advertisements
- πεπόνι, σε κομμάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι.
- Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή.
- Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες.
- Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Advertisements