Μπορεί να τρελαίνεσαι για την μηλόπιτα, αυτό το κέικ, όμως, συνδυάζει τα κλασικά μήλα με το λατρεμένο crumble, δίνοντας του την απαραίτητη τραγανότητα.
Συστατικά
- 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 3/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
Για το crumble:
- 1 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, αλεσμένοι
- 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 3 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο
Τα υγρά στοιχεία του κέικ:
Advertisements
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μήλα, κομμένα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά σε στρογγυλή φόρμα.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το θαλασσινό αλάτι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα υλικά σου για το crumble, μέχρι να δημιουργηθεί η υφή που θέλεις να έχεις.
- Σε ένα τρίτο μπολ, αναμειγνύεις αρχικά τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτεις το αβγό και ενώνεις για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το δεύτερο αβγό. Προσθέτεις το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς με έναν αβγοδάρτη, ενοποιείς με το μείγμα από το πρώτο μπολ και ομογενοποιείς.
- Καθαρίζεις τα μήλα σου και τα κόβεις σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτεις στο μείγμα του τελευταίου μπολ και ανακατεύεις.
- Περιχύνεις στη βάση της φόρμας το 1/2 του τελικού σου μείγματος και από πάνω το 1/2 του μείγματος με crumble. Επαναλαμβάνεις με την ίδια σειρά και στρώνεις ομοιόμορφα το μείγμα crumble.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 25 λεπτά και μοιράζεις σε κομμάτια.
Advertisements
Advertisements