Ένα γλυκό που θέλεις να το γευθείς με το που το αντικρίζεις.
Για το σιρόπι:
- 750 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη:
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 125 γραμμάρια γάλα
- 180 γραμμάτια γιαούρτι
- 5 γραμμάρια baking powder
- 5 γραμμάρια σόδα
- 1 στικ βανίλιας
- 180 γραμμάρια αυγά
- 300 γραμμάρια πούλπα πορτοκαλιού
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (ξερό)
Advertisements
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έχοντας βάλει μέσα το πορτοκάλι κομμένο στα δυο.
- Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη ζύμη: Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεραθούν καλά.
- Τα σπάμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα φύλλα.
- Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι.
Ελβετική μαρέγκα:
- 115 γραμμάρια ασπράδι
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 στικ βανίλιας
- 1 γραμμάριο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτάνουμε το μείγμα στους 70 βαθμούς τουλάχιστον.
- Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.
Ναμελάκα:
- 320 γραμμάρια γάλα
- 120 ζάχαρη
- 20 γραμμάρια γλυκόζη
- 20 γραμμάρια ζελατίνη
- 800 γραμμάρια κρέμα
- 400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
- Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει.
Δείτε το βίντεο με τη συνατγή όπως παρουσιάστηκε στο MasterChef:
Advertisements
Advertisements