Είναι ίσως το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχετε ποτέ δοκιμάσει.
Οι γεμιστές πατάτες είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό για τους καλεσμένους σας. Ωστόσο μπορείτε να το σερβίρετε και ως κυρίως πιάτο σε όσους δεν τρώνε κρέας ή ψάρι. Η προετοιμασία είναι απλή και αρκετά γρήγορη και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά θαυμάσιο.
Υλικά
- 6 πατάτες
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα επιλέγουμε πατάτες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Αφού μαγειρευτούν τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα την οποία κρατάμε για αργότερα. Προσοχή δεν σκάβουμε πολύ βαθιά.
Στη συνέχεια πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά. Όταν αρχίζει να παίρνει χρυσό χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν για δέκα λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τυρί, τη σάρκα από τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις πατάτες με το μίγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν ψηθούν πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Μόλις είναι έτοιμες σερβίρουμε στους καλεσμένους μας όσο είναι ζεστές.