- 130 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 140 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
- 140 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 60 γραμμάρια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
- 12 γραμμάρια μαγιά μπύρας
- 30 γραμμάρια φυτικό λάδι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Advertisements
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξετε τη ζύμη με έναν πλάστη και σχηματίστε έναν κύκλο. Χωρίστε τον κύκλο σε 8 με 10 τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε. Μπορείτε στο κέντρο κάθε τριγώνου να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Διπλώστε τα τρίγωνα ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν. Τοποθετήστε κάθε κρουασάν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Αφήστε τα κρουασάν μέσα στο φούρνο με αναμμένο το φως για 30- 60 λεπτά έως διπλασιαστεί το μέγεθος τους. Ύστερα βουρτσίστε την κάθε επιφάνεια με λίγο γάλα. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά. Μην το παρακάνετε με το μαγείρεμα διαφορετικά σκληραίνουν.
Advertisements