Μην χασετε

Πανακότα με γιαούρτι: Ένα υπέροχο δροσιστικό γλύκο με βελούδινη υφή

Απολαύστε την ελαφριά και βελούδινη γεύση της πανακότας που ταιριάζει τέλεια µε γλυκό του κουταλιού.

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Advertisements

Υλικά Συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

 

Εκτέλεση

Η πανακότα με γιαούρτι είναι μια ελαφριά παραλλαγή της αυθεντικής ιταλικής συνταγής. Για να φτιάξουμε την πανακότα με γιαούρτι,

  • Βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
  • Σε ένα µπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα γάλακτος.
  • Με σύρµα τα ανακατεύουµε να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνουµε το μείγμα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µίγµα γιαουρτιού και κρέµας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να ομογενοποιηθεί.
  • Το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού.

 

argiro.gr

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα