Ένα υπέροχο παγωτό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα πεντανόστιμο παγωτό Ferrero Rocher με 5 μόνο υλικά.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. σοκολατάκια Ferrero Rocher (200 + 200 γρ χωριστά)
- 2 λίτρα παγωτό βανίλια
- 2 κ.σ. λικέρ Frangelico, ή σιρόπι σοκολάτας αν σερβίρετε σε παιδιά
- 1/2 φλ. (125 ml) πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα)
- 1/4 φλ. τσαγιού (60ml) γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνετε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10×20 εκ. φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά.
- Αφήνετε το παγωτό για 20-30 λ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χοντροκόβετε σε μπολ τα 200 γρ σοκολατάκια Ferrero Rocher και αφήνετε ολόκληρα τα υπόλοιπα στην άκρη.
- Βάζετε στο μαλακωμένο παγωτό το λικέρ ή το σιρόπι σοκολάτας και τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το παγωτό στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.
- Μόλις παγώσει καλά το παγωτό το βγάζετε από τη κατάψυξη 8 λ περίπου νωρίτερα. Εν τω μεταξύ μέχρι να ξεπαγώσει ρίχνετε τη μερέντα και το γάλα σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα ανακατεύετε σε πολλή χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενσωματωθούν και μαλακώσει η μερέντα τόσο, όσο να γίνει ρευστή.
- Ξεφορμάρετε σε αλουμινένια πιατέλα το παγωτό σας και το περιχύνετε με το μείγμα μερέντας. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα ολόκληρα 200 γρ. Ferrero Rocher, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Ότι περισσέψει το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για να το σερβίρετε άλλη φορά.
[*] Για περισσότερο σοκολατένιο γαρνίρισμα, διπλασιάστε τη ποσότητα της μερέντας και του γάλακτος.
Advertisements
Advertisements