Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτή την νοστιμιά! Δοκιμάστε τα κι εσείς θα τα ευχαριστηθούν όλοι και θα γλύφουν και το πιάτο.
Υλικά
- Μπριζολάκια χοιρινά – εγώ αγόρασα τα πολύ λεπτά χοιρινά λαιμού σε συσκευασία
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη ή στο μούλτι
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί ρετσίνα
- 5 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- αλάτι -πιπέρι
- λίγο κουρκουμά λίγο θυμάρι ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σαν αρχή βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι και τις σκελίδες σκόρδου και τις φέρνουμε γύρα μέχρι να μαυρίσουν –τότε τις αφαιρούμε ..αυτό το κάνουμε ίσα να πάρει την μυρωδιά του σκόρδου το λάδι.
Αμέσως μετά τοποθετούμε τις μπριζόλες και τις γυρνάμε σοτάροντάς τες κι από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάει παντού προσεκτικά.
Τώρα ρίχνουμε από πάνω το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά το θυμάρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σβήνουμε με το κρασάκι .
Αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις και ρίχνουμε την μουστάρδα το μέλι ,κουνάμε πέρα δώθε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δούμε να πήζει η σάλτσα ..τότε είναι έτοιμα .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει .. ακόμα και με σκέτη σαλάτα είναι υπέροχα και …λίγο ψωμάκι για βούτες !!!!
Τις βάζουμε στην πιατέλα ή στο πιάτο μερίδες και από πάνω σε κάθε μπριζόλα με ένα κουτάλι βάζουμε από λίγη σάλτσα ..Καλή όρεξη !!!
Έχω και πίτες από σουβλάκια και μόλις μαγειρευτούν οι μπριζόλες τις αδειάζω στην πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι τις βάζω να ψηθούν και από τις δυό πλευρές και να πάρουν την νοστιμιά.
Τις κόβω σε τριγωνάκια και τις βάζω δίπλα σε κάθε πιάτο ή στην πιατέλα μαζί με σαλάτα και μπριζόλες .