Αρακάς μαγειρεμένος με μα(ν)εστρία ότι πρέπει για όσους νηστεύουν!
Υλικά
- 600 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1 – 1,2 κιλά αρακά στο λοβό του), καθαρισμένος, ή 600 γρ. κατεψυγμένος
- 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Ρίχνουμε και τον αρακά με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
Προσθέτουμε 400 ml νερό, την ντομάτα, το βασιλικό (ή το δυόσμο), το μισό άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και ο αρακάς και να «δέσει» η σάλτσα.
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου