Μην χασετε

Μύδια φριτάτα: Μια νόστιμη σπιτική ομελέτα με μύδια

Μια διαφορετική συνταγή για γρήγορη σπιτική ομελέτα στο τηγάνι με τα μύδια που σας έχουν περισσέψει!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 2 αβγά, μέτρια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 18 μύδια, μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Advertisements
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
  • Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα μύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τρίβουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα μύδια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη φριτάτα από το τηγάνι και τη βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σερβίρουμε τη φριτάτα με μαγιονέζα και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο άνηθο.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα