Μην χασετε

Μύδια σαγανάκι: Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών

Φτιάξτε ένα τέλειο ορεκτικό με μύδια, σάλτσα ντομάτας, τσίλι και φέτα. Τέλειο και για τους λάτρεις των θαλασσινών!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 250 γρ. μύδια, ψίχα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • θυμάρι
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
  • 150 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

Advertisements
  • ψωμί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, ξερή
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
  • Βάζουμε ένα τηγάνιστη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, κρυσταλλική ζάχαρη, ξερή ρίγανη, θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη.
  • Ψήνουμε για να πάρει βράση η σάλτσα και να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
  • Προσθέτουμε κέτσαπ, ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε τα μύδια με τυρί φέτα σε κομμάτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

 

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε μία γκριλιέρα στη φωτιά να κάψει.
  • Στο ψωμί ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη και αλάτι. Μεταφέρουμε το ψωμί στη γκριλιέρα με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε τα μύδια από τον φούρνο, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

 

Advertisements

 

akispetretzikis.com

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα