Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι έφτιαχναν φαγητά με ότι υλικά διέθεταν. Τις περισσότερες φορές ήταν λιγοστά και γι’ αυτό έπρεπε να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η μπατζίνα, η ζυμαρόπιτα της Θεσσαλίας-μιας πίτας χωρίς φύλλο. Είναι πεντανόστιμη και τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους ως κολατσιό στο σχολείο.
Δείτε πώς να την φτιάξετε βήμα-βήμα.
Τι θα χρειαστείτε
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια τριμμένο πράσινο κολοκύθι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια τυρί φέτα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά, «σπάμε» τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε το κολοκυθάκι στον τρίφτη από την ψιλή πλευρά.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Για να μη βγει σφιχτό το μείγμα, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Βήμα 3ο
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και ρίχνουμε σ’ αυτό το μείγμα μας. Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!