Φτιάξτε απολαυστικό μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι.
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 400 γρ. γάλα, πλήρες
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
- ψωμί, φρυγανισμένο, σε φέτες
- λεμόνι, σε φέτες
Διαδικασία
- Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια των 3-4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε την έντονη μυρωδιά που έχει κάποιες φορές το συκώτι και μαλακώνει το κρέας.
- Αφαιρούμε το συκώτι από το μπολ και το ταμπονάρουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, και ανακατεύουμε.
- Πανάρουμε τα κομμάτια καλά και τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το συκώτι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το συκώτι. Δεν θέλουμε να το παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνει πολύ.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και φέτες λεμονιού.
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Advertisements