Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας παραδοσιακή φάβα!
Συστατικά
- 500 γρ. σπόροι φάβας
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα
- 6 κλωνάρια μαϊντανό
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 λεμόνι
- λίγος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.
- Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.
- Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν.
- Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και έτοιμη.
Advertisements
Advertisements