Εσύ ετοιμάζεις τις μελιτζάνες και το σπίτι μυρίζει… καλοκαίρι.
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού κουσκούς
- 1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού νερό
- 2 μεγάλες καθαρισμένες, πολύ καλά καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι, καλά καθαρισμένο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουτ. της σούπας μέντα
- 60 γρ. φέτα, τριμμένη
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
Advertisements
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το κουσκούς, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, καθαρίζεις τις μελιτζάνες και τις “αδειάζεις”. Κόβεις το εσωτερικό και το μοιράζεις σε κυβάκια.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτεις το εσωτερικό της μελιτζάνας και σοτάρεις για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτεις το κουσκούς, τις ντομάτες, το δυόσμο, τη μέντα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί.
- Μοιράζεις το κουσκούς στο εσωτερικό της μελιτζάνας. Ρίχνεις τη φέτα και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Advertisements