Μια διαφορετική συνταγή για να εντυπωσιάσετε όλη την οικογένεια. Απολαυστική μανιταρόσουπα, η Γαλλική συνταγή. Πεντανόστιμη και ελαφριά. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό κότας
- 2 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. κρασί Μαδέρα
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκο αυγού
- Άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το κοτόζουμο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να γίνει λείο και παχύρευστο.
- Ρίχνουμε έπειτα το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αφήνουμε ολόκληρα κάποια μανιτάρια για το τέλος και τα προσθέτουμε στην σούπα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και έπειτα γαρνίρουμε με τον άνηθο.
- Αντί για ζωμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν κύβο.
Advertisements
Advertisements