Μην χασετε

Μακαρονόπιτα: Μια απολαυστική πίτα ζυμαρικών με φύλλο κρούστας

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανή πίτα ζυμαρικών και γέμιση από γραβιέρα και φέτα.

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, ολικής άλεσης, βρασμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. πιπέρι
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, το θυμάρι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35×45 εκ. Απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί έτσι ώστε να εξέχουν περιμετρικά και ραντίζουμε με βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα της συσκευασίας ραντίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
  • Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με όλο το βούτυρο.
  • Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα