Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανή πίτα ζυμαρικών και γέμιση από γραβιέρα και φέτα.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, ολικής άλεσης, βρασμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 αβγά, μεσαία
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 10 γρ. πιπέρι
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, το θυμάρι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35×45 εκ. Απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί έτσι ώστε να εξέχουν περιμετρικά και ραντίζουμε με βούτυρο.
- Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα της συσκευασίας ραντίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με όλο το βούτυρο.
- Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements