Θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Τα λαζάνια είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε με διαφορετική γέμιση κάθε φορά. Έτσι λοιπόν σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά λαζάνια με ρικότα και σπανάκι.
Υλικά
- 12 φύλλα λαζάνια
- 300 γρ. ρικότα
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- Σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο του αφαιρούμε τα υγρά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό για 5 με 6 λεπτά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και βάζουμε σε κάθε φύλο το μίγμα από το σπανάκι και τη ρικότα. Όταν τελειώσουμε με τα λαζάνια τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.