Εύκολες και λαχταριστές τηγανίτες με ξινόμηλα. Αξεπέραστη γεύση. Φτιάξτε τες απλά και γρήγορα για πρωινό, για brunch ακόμα και για επιδόρπιο.
Υλικά συνταγής
- 5 ξινόμηλα
- 1 φλ.τσ. γάλα
- 2 φλ.τσ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- 1 ποτηράκι κρασιού ποτό
- Μέλι
- Καρυδόψιχα
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πρώτα απ’ όλα, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
- Στην συνέχεια, πλένουμε τα ξινόμηλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βουτάμε μία-μία ροδέλα στο χυλό και μετά στο τηγάνι.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγη-λίγη την καρυδόψιχα και το μέλι ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές της σούπας ποτό.
- Τέλος, αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω καρυδόψιχα και μέλι από την πιατέλα.
- Οι τηγανίτες μας είναι πανέτοιμες.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Όταν προσθέσουμε το αλεύρι, πρέπει να το ανακατέψουμε πολύ καλά, για να μην σβολώσει.
- Οι τηγανίτες αυτές τρώγονται και κρύες. Αν θέλουμε, πάνω από τις τηγανίτες ρίχνουμε και λίγη κανέλλα τριμμένη.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ποτό θέλουμε (ουίσκι κ.α.).
Advertisements
Advertisements