Υλικά 

  • 1 kg μελιτζάνες
  • 180 γραμμάρια ρύζι
  • 1 αυγό
  • Κίτρινο τυρί όσο θέλουμε
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, αλάτι
  • Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση 

Advertisements

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζουμε τις μελιτζάνες για περίπου για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια, το ζαμπόν, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα, τις βάζουμε σε ένα ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.