Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα ξετρελάνει τα παιδιά; Μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά σοκολατένια sandwiches σε μόλις είκοσι λεπτά.
Υλικά:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
- 260 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 300 γρ. ρικότα
- 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 18 φέτες ψωμί για τοστ, ή σταφιδόψωμο
- βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για άλειμμα
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και 200 γρ. από την κουβερτούρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε και χτυπάμε τη ρικότα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο τη μια πλευρά από τις φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε τις μισές από αυτές σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, με τη βουτυρωμένη πλευρά να ακουμπάει προς τα κάτω.
- Μοιράζουμε το μείγμα της ρικότα πάνω στις φέτες του ψωμιού και το απλώνουμε με ένα μαχαιράκι, αφήνοντας ένα μικρό κενό από τις άκρες.
- Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μισές βουτυρωμένες φέτες, προσέχοντας η βουτυρωμένη πλευρά να είναι προς τα πάνω, σχηματίζοντας σάντουιτς.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε τα σάντουιτς στα 4, δημιουργώντας 4 μικρά τριγωνάκια.
- Περιχύνουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας και σερβίρουμε.
*Αν έχουμε φρυγανιέρα μπορούμε να βάλουμε τις φέτες του ψωμιού εκεί και όχι στον φούρνο!
Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Advertisements
Advertisements