Εύγεστα ζυμαρικά για όλους
Υλικά:
- 350γρ ζυμαρικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350γρ άγρια ή λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 250γρ τυρί gorgonzola θρυμματισμένη
- αλάτι και πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Advertisements
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει.
- Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά.
- Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει βράση.
- Ανακατεύεται τη gorgonzola μέχρι να λιώσει τελείως σε χαμηλή φωτιά. Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αφού έχετε προσθέσει το τυρί.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
- Ρίξτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Advertisements