Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και φυσικά θα πάρετε τα εύσημα από την οικογένεια σας…!!!
Υλικά
Κρεμμυδια μεγαλα τουλαχιστον 15
2 κούπες κίτρινο ρύζι
1 Κιλό πανσετα χοιρινή
Αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.!!
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε τόσο όσο να ανοίξουν τα φύλλα τους για να μπορέσουμε να τα πάρουμε. Σε ένα τηγάνι ψιλοκοβουμε την πανσετα και τις καρδουλες από τα κρεμμύδια μας τα βρασμένα που έχουν μείνει με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό περίπου 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα φύλλα μας, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από την πανσετα.
Ρίχνουμε νεράκι μέχρι τη μέση και λίγο λαδάκι από πάνω. Ψήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να πάρουν χρώμα από πάνω. Το ψήσιμο διαρκεί 1 ώρα στους 240 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.