Κρεµµυδοτυρόπιτα µε ντοµάτα και πιπεριά: Μια συνταγή που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους
Μια φανταστική πίτα με μπόλικα λαχανικά και τέλεια γεύση. Εύκολη σχετικά στην παρασκευή της, θα ξετρελάνει όσους τη δοκιμάσουν.
Υλικά Συνταγής
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κόκκινα
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1/3 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 κ.σ. μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Για την κρεμμυδόπιτα με ντομάτες και πιπεριές, ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, έως ότου μαλακώσουν καλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄. Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σε ρηχό ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε διαγωνίως τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα. Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Διαγωνίως στρώνουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα μπήγοντας τις άκρες προς τα κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο).
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη σηκώνονται στο ψήσιμο και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κρεμμυδοτυρόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Ελληνίδα Νοικοκυρά | Πατήστε εδώ και δείτε τις πιο νόστιμες συνταγές και τα καλύτερα μυστικά μαγειρικής