ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια ή κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
4 αυγά
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι γάλα εβαπορε ή 1 μικρή κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπερι κατά βούληση
400 γρ.φετα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός)
Φρυγανιά τριμμένη για το ταψί μας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτηρι και σε κάθε καλοκυθακι που τρίβουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε κάνα μισάωρο να βγάλουν τα υγρά τους. Στιβουμε καλά και τοποθετούμε σε μεγάλη λεκάνη μαζί με όλα τα μυρωδικά
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Ρίχνουμε το λάδι ,το γάλα, την φέτα χοντρό τριμμένη και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μας όσο πάρει… εμένα μου παίρνει 1 με 1/2 κούπα.. πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός. Εάν βγεί αρκετά πηχτός προσθέστε λίγο γάλα…. αντίστοιχα εάν είναι αρκετά αραιός προσθέστε αλεύρι.
Λαδωνετε πολύ καλά το ταψί σας και πασπαλίζετε με αρκετή φρυγανιά για να μη σας κολλήσει.
Ρίχνετε τον χυλό και ρίχνετε λίγο λάδι από πάνω και πάλι φρυγανιά.
Ψήνετε στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο πάνω-κατω για μισή ώρα και συνεχίζετε με αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοξανθο χρώμα!
Η Συνταγή είναι της κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.