Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Ωστόσο πολλοί τα αποφεύγουν γιατί είναι τηγανιτά και έχουν πολλές θερμίδες. Με τη σημερινή όμως συνταγή θα μπορέσετε να τα απολαύστε χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 2 κ. σούπας πάπρικα
- 2 κ.γ. τριμμένο κίμινο
- Ψιλοκομμένος κορίανδρος
- Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα χέρια ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα. Ύστερα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ για 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κίμινο.
Advertisements
Advertisements