Μην χασετε

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο: Μια εύκολη σπιτική συνταγή που σίγουρα θα ξαναφτιάξετε

Είναι η εποχή που το φαγάκι μας θέλουμε να είναι ζεστό.

Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τη συνταγή για ένα από τα πιο μαμαδίστικα φαγητά: κανελόνια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, αλλά όχι με κιμά. Τη θέση του παίρνουν το σπανάκι και το ανθότυρο.

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 τομάτες, ώριμες και μεγάλες
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικό
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση

 

Advertisements

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις με σπανάκι, το οποίο ζεματίζεις με καυτό νερό.
  • Αρχίζεις να βράζεις το σπανάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτεις 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το καστανό ρύζι. Αφού αλατοπιπερώσεις, το αφήνεις να βράσει.
  • Μόλις βράσει, απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το αφήνεις για λίγη ώρα, προσθέτεις το ανθότυρο και ανακατεύεις.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα κανελόνια, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνεις τα μακαρόνια, και αρχίζεις να τα στρώνεις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στη βάση.
  • Γεμίζεις τα κανελόνια με την κρέμα από το σπανάκι και προσθέτεις λίγο νερό. Σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό προσθέτεις τα υλικά της σάλτσας.
  • Ανακατεύεις πολύ καλά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
  • Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κανελονίων, αφαιρείς το ταψί από το φούρνο, απλώνεις τη σάλτσα από πάνω και το βάζεις ξανά μέσα.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα