Είναι η εποχή που το φαγάκι μας θέλουμε να είναι ζεστό.
Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τη συνταγή για ένα από τα πιο μαμαδίστικα φαγητά: κανελόνια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, αλλά όχι με κιμά. Τη θέση του παίρνουν το σπανάκι και το ανθότυρο.
Συστατικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 τομάτες, ώριμες και μεγάλες
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικό
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
Advertisements
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις με σπανάκι, το οποίο ζεματίζεις με καυτό νερό.
- Αρχίζεις να βράζεις το σπανάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτεις 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το καστανό ρύζι. Αφού αλατοπιπερώσεις, το αφήνεις να βράσει.
- Μόλις βράσει, απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το αφήνεις για λίγη ώρα, προσθέτεις το ανθότυρο και ανακατεύεις.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα κανελόνια, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνεις τα μακαρόνια, και αρχίζεις να τα στρώνεις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στη βάση.
- Γεμίζεις τα κανελόνια με την κρέμα από το σπανάκι και προσθέτεις λίγο νερό. Σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό προσθέτεις τα υλικά της σάλτσας.
- Ανακατεύεις πολύ καλά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κανελονίων, αφαιρείς το ταψί από το φούρνο, απλώνεις τη σάλτσα από πάνω και το βάζεις ξανά μέσα.
Advertisements