Μας αρέσει να σας δίνουμε ιδέες για το πώς να μαγειρεύετε υγιεινά και πολύ γρήγορα.
Μιας και ο χρόνος των περισσότερων από εμάς είναι πολύ περιορισμένος χρειαζόμαστε έξυπνες συνταγές που δεν θα μας τρώνε πολύ χρόνο αλλά θα μας γεμίζουν και θρεπτικά συστατικά.
Δείτε παρακάτω πώς μέσα σε 15 μόλις λεπτά θα έχετε έτοιμο το τέλειο κοτόπουλο με ρύζι από κουνουπίδι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
για το κοτόπουλο
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα κομμένα στα 4
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. μπαχαρικά της επιλογής σας
- 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
για το ρύζι κουνουπιδιού
- 3 φλ. κουνουπίδι σε μορφή ρυζιού
- 1/2 φλ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- χυμό από ένα λεμόνι
- τσίλι σε σκόνη
- 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα ρηχό πιάτο την παρμεζάνα, το σκόρδο, την πάπρικα και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βουτήξτε το στο μείγμα παρμεζάνας. Αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να χρυσαφίσει και από τις δύο μεριές για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσέξτε να μην καούν.
Προσθέστε το κουνουπίδι και ανακατέψτε το. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε μέσα και 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών, το μισό μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Ρίξτε μέσα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κόκκινο τσίλι και περισσότερη παρμεζάνα.