Αν είστε λάτρεις του τυριού τότε θα αγαπήσετε τη σημερινή συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία θα τη φτιάχνετε.
Υλικά
- 300 γραμμάρια λαζάνια
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 100 γραμμάρια σκαρμότσα
- 150 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο για γεύση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε σε ένα μια κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά προσθέτοντας το αλάτι, πιπέρι και όταν τα τυριά λιώσουν και η μπεσαμέλ είναι παχιά βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε αυτό το σημείο βάζουμε μια στρώση από τα λαζάνια σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα λαζάνια, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και στο από πάνω εάν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.