Μην χασετε

Εύκολη κρέμα καραμελέ: Το ιδανικό γλυκό μετά το οικογενειακό τραπέζι

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα γλυκό που σερβίρεται ιδανικά μετά το γεύμα μαζί με τον καφέ, αφού έχει φίνα γεύση και αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε μια εύκολη συνταγή για να πετυχαίνει κάθε φορά!

Υλικά

  • 450 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 sticks βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κούπες γάλα

Για την καραμέλα:

  • 450γραμ. ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για την καραμέλα, προσθέτουμε στη ζάχαρη τις 4 κουταλιές νερό και βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά

Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά

Advertisements

Όταν ετοιμαστεί βάζουμε την καραμέλα στα μπολάκια για την κρέμα καραμελέ

Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ελαφρύ λευκό χρώμα

Βράζουμε το γάλα με την βανίλια και το αλάτι

Προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε συνέχεια

Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την καραμέλα και βάζουμε τις βάσεις μέσα σε ένα ταψί με νερό

Advertisements

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο για 30 λεπτά

Βάζουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα