Η κρέμα καραμελέ είναι ένα γλυκό που σερβίρεται ιδανικά μετά το γεύμα μαζί με τον καφέ, αφού έχει φίνα γεύση και αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε μια εύκολη συνταγή για να πετυχαίνει κάθε φορά!
Υλικά
- 450 γραμ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 sticks βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες γάλα
Για την καραμέλα:
- 450γραμ. ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Για την καραμέλα, προσθέτουμε στη ζάχαρη τις 4 κουταλιές νερό και βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά
Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά
Όταν ετοιμαστεί βάζουμε την καραμέλα στα μπολάκια για την κρέμα καραμελέ
Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ελαφρύ λευκό χρώμα
Βράζουμε το γάλα με την βανίλια και το αλάτι
Προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε συνέχεια
Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την καραμέλα και βάζουμε τις βάσεις μέσα σε ένα ταψί με νερό
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο για 30 λεπτά
Βάζουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα