Δείτε πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, ή αλλιώς πιπερόπιτα, με άρωμα και χρώμα που θα αγαπήσετε!
Υλικά για την Ζύμη
- 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις “Κούλα”
- 10 γρ αλάτι
- 10 γρ ξύδι
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 390 γρ χλιαρό νερό
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 300 γρ φέτα ή όποιο άλλο τυρί έχετε
- 2 αυγά
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Αλατι-πιπέρι-μπούκοβο
- Μαϊντανό
- 3 γρ μπέικιν πάουντερ
Για να αλείψω τα φύλλα
- 90 γρ βούτυρο μαλακό
Μέσα και επάνω
- 90 γρ βούτυρο
- 30 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά να γυαλίσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μόλις κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι με το μπέικιν και ανακατεύοντας τα προσθέτουμε στη γέμιση. Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα εν έχει υγρά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα 1 κουταλιά τραχανά ή πλιγούρι, αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και συνεχίζουμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, ανοίγουμε ένα φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και το κόβουμε σε τετράγωνα. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και το βάζουμε σε ένα σακουλάκι στο ψυγείο, για 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα για 2-3 μέρες. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο, στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κάτω αντίσταση και αέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, όσο το ταψί και λίγο μεγαλύτερο, βάζουμε από πάνω τη γέμιση και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Το δεύτερο φύλλο θα μπει και θα κλείσει την πίτα σουρωτό, βουτυρώνουμε πολύ καλά πάνω και γύρω γύρω, κάνουμε τον κόθρο και χαράζουμε την πίτα, ψήνουμε 30 λεπτά ανάλογα πάντα τον φούρνο σας και πως σας αρέσει.
Μυστικά
- Χωρίς τα αυγά και τη φέτα με ελαιόλαδο, μπορείτε να την κάνετε νηστίσιμη.
- Να προσθέσετε στη γέμιση κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει .
- Να φτιάξετε ζύμη για πίτα και να την έχετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Αν φτιάξετε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ, έχετε και ζύμη στο ψυγείο σε μισή ώρα έχετε φτιάξει την πίτα σας.
από τη food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου
Advertisements
Advertisements