Εκπληκτική πίτα με σούπερ γεύση. Ιδανική για σχολείο, μπουφέ, πάρτυ. Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια φύλλα κρούστας
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 100 gr τυρί Gouda
- 100gr σκληρό τυρί Δανίας
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
- Πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίστε τα φύλλα κρούστας σε ένα μπολ, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα τυριά μαζί με το πιπέρι.
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί και ρίξτε κάτω αρκετά φύλλα και ραντίστε τα με λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια ρίξτε πάνω τυριά
Ρίχνετε φύλλα κρούστας και τυριά μέχρι να τελειώσουν και παράλληλα ραντίζετε με το πινελάκι σας το λιωμένο βούτυρο
Τέλος χτυπήστε τα τρία αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,ανακατέψτε καλά και ρίξτε πάνω στην τυρόπιτα πασπαλίστε με την πάπρικα αφήστε να τραβήξει λίγο τα υγρά της
Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά η μέχρι να ροδίσει..!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.