Η coleslaw είναι μια αυθεντική αμερικάνικη συνταγή για τέλεια σαλάτα λάχανο καρότο με μαγιονέζα, που γίνεται εύκολα και συνοδεύει μοναδικά τα κρεατικά μας
Υλικά Συνταγής
-
Για τη σαλάτα coleslaw
- 500 γραμ. λάχανο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά
- 2 κλωνάρια σέλερυ τρυφερά
- 1 μεγάλο καρότο
- 1/2 ρίζα φινόκιο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.σ. ζαχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
-
Για τη σπιτική μαγιονέζα
- 1 κρόκος από ολόφρεσκο βιολογικό αβγό
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. σκόνη μουστάρδα
- 2 πρέζες ζάχαρη 250-300 ml ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα coleslaw (κόλσλοου)
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση για σάντουιτς και σαν γαρνιτούρα σε μπιφτέκι, κοτόπουλο ή κρέας.
Για τη σπιτική μαγιονέζα
Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν. Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει. Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι. Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες. Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.