Αρωματική με κρατσανιστό φύλλο και χορταστική. Αυτή η κρεμμυδόπιτα είναι το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες.
Από τον Λάμπρο Βακιάρο
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί (6 τεμάχια)
- 800γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λωρίδες
- 300γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100γρ. φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 200γρ. κατσικίσιο κασέρι τριμμένο
- 6 κουτ. σούπας + 100ml ελαιόλαδο
- 40γρ. φρέσκο βούτυρο
- ¾ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 2 μεσαία αβγά + 1 κρόκο
- αλάτι, πιπέρι
Advertisements
Διαδικασία
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε τις 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύετε.
- Λαδώνετε ένα ταψί 40×30εκ. και τοποθετείτε 3 φύλλα στη σειρά ζαρωμένα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε καλά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα, αφήνοντας 1 εκατοστό κενό στην περίμετρο. Τέλος βάζετε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάτε τον κρόκο αβγού και αλείφετε τα φύλλα της πίτας, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
Advertisements
Advertisements