Αργοψημένα αρνίσια κότσια κοκκινιστά με σπιτικό πουρέ πατάτας. Εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι. Μπρεζέ σημαίνει σιγανό πολύωρο ψήσιμο σε σκεπασμένο σκεύος, με τη χρήση υγρών, αρωματικών και λαχανικών, που δίνει πλούσια γεύση και ζουμερή υφή στο φαγητό.
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 αρνίσια κότσια
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας + έξτρα θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 ντοματοπολτός
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 και βάλε την γάστρα να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το λάδι στην γάστρα και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές του.
- Τσιγάρισε το κρέας στην γάστρα από όλες τις πλευρές του και άφησε τα κομμάτια σε μια πιατέλα.
- Ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το φύλλο δάφνης και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε στην γάστρα το κρασί και τρίψε την κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα κολλημένα υλικά από τον πάτο.
- Σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και πρόσθεσε τον ντοματοπολτό με τον ζωμό και το κρέας.
- Πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και μετάφερε το φαγητό στον φούρνο.
Άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για δυόμισι ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. - Βγάλε τα κότσια από την γάστρα και σέρβιρε με πουρέ πατάτας, περιχύνοντας με την σάλτσα και γαρνίροντας με το έξτρα θυμάρι.
Advertisements