Μην χασετε

Αρνίσιο κότσι μπρεζέ – Μια συνταγή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις

Αργοψημένα αρνίσια κότσια κοκκινιστά με σπιτικό πουρέ πατάτας. Εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι. Μπρεζέ σημαίνει σιγανό πολύωρο ψήσιμο σε σκεπασμένο σκεύος, με τη χρήση υγρών, αρωματικών και λαχανικών, που δίνει πλούσια γεύση και ζουμερή υφή στο φαγητό.

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αρνίσια κότσια
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας + έξτρα θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ντοματοπολτός
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 και βάλε την γάστρα να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το λάδι στην γάστρα και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλες τις πλευρές του.
  • Τσιγάρισε το κρέας στην γάστρα από όλες τις πλευρές του και άφησε τα κομμάτια σε μια πιατέλα.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το φύλλο δάφνης και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε στην γάστρα το κρασί και τρίψε την κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα κολλημένα υλικά από τον πάτο.
  • Σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και πρόσθεσε τον ντοματοπολτό με τον ζωμό και το κρέας.
  • Πρόσθεσε μπόλικο αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και μετάφερε το φαγητό στον φούρνο.
    Άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για δυόμισι ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.
  • Βγάλε τα κότσια από την γάστρα και σέρβιρε με πουρέ πατάτας, περιχύνοντας με την σάλτσα και γαρνίροντας με το έξτρα θυμάρι.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα