Μην χασετε

Αρνάκι καπαμά με πατάτες: Mια πεντανόστιμη επιλογή για το οικογενειακό μας τραπέζι

Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες baby. Η τέλεια πρόταση για το επόμενο κυριακάτικο τραπέζι.

 

Από την

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνί μπούτι, σε μερίδες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 450γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 400ml ζωμό βοδινού φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10-12 πατατούλες baby
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Advertisements

Διαδικασία

Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, το ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και το πανάρετε με το αλεύρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές (αν δεν το χωράει όλο, το ροδίζετε σε δόσεις). Βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τον πελτέ. Τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μοσχομυρίσει.

Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ζωμό, την κανέλα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Μόλις πάρει βράση ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πατατούλες και ανακινείτε το σκεύος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα