Μην χασετε

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου άκουσα απίστευτα πράγματα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν καλεσμένος στο Καλύτερα Δεν Γίνεται και ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για τα σχόλια που είχε δεχθεί όταν είχε πει ανοιχτά ότι είναι gay αλλά και για το παιδί που απέκτησε.

 

«Μίλησα για αυτό το 2011. Είμαστε σε μία περίοδο πολύ κομβική και τα πράγματα πρέπει να μπούνε πια στην θέση τους. Ο κακοποιητικός λόγος δεν πρέπει να εμφανίζεται ποτέ στην τηλεόραση, στα μέσα. Απαγορεύεται να το κάνεις για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων. Η κοινότητα των gay έχει πάρει ένα κάρμα ότι οτιδήποτε και αν συμβεί, θα το υποστούμε. Είχαμε δεχθεί ότι αυτό είναι κανονικό κι από μια στιγμή και μετά ήθελα να το πω ότι δεν είναι. Είμαι αυτό που είμαι κι η ορατότητα για εμένα είναι πολύ σημαντική, ένας gay άνθρωπος είναι εδώ μπροστά σας. Δεν κρύβω κάτι κι είναι δικαίωμά μου να μιλώ για τον σεβασμό. Όταν το ξεστομίζεις, τα πράγματα μπαίνουν σε άλλο επίπεδο.

Advertisements

Όταν γεννήθηκε ο Γιώργος άκουσα πολλά για το παιδί μου. Αυτοί που τα είπαν θα έπρεπε να έχουν φύγει από τα παράθυρα κι όχι να κρατούν τις θέσεις τους. Ήταν ένας κακοποιητικός λόγος απέναντι στο παιδί μου και σε εμένα σαν προσωπικότητα. Είναι ανθρώπινα δικαιώματα αυτά… Αν και δεν ξέρω που αναφερόταν κι από τον συνήγορο του κύριου Λιγνάδη ακούσαμε κακοποιητικό λόγο για μια κοινότητα.»

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα