Οι σούπες είναι μια εξαιρετική λύση για τον έλεγχο του βάρους ή για απώλεια κιλών, αρκεί να επιλέγουμε προσεκτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αρωματική, θρεπτική και πολύ ελαφριά σούπα, ιδανική για βραδινό, που θα μας χορτάσει και θα μας ενυδατώσει χωρίς να βαρύνει το στομάχι.
Μανιταρόσουπα
Υλικά για 2 μερίδες
- 300 γρ. μανιτάρια διάφορα είδη (εκτός από πλευρώτους)
- 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
- ½ κρεμμύδι κομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα. Βράζουμε με κλειστή κατσαρόλα για 30-40 λεπτά.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το “ραβδί” ή σε μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
Σερβίρουμε με μία κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί όπως ρικότα.