Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για τα μπισκότα με ταχίνι:
1. Το ταχίνι: Σήμερα, που η ανάγκη για ένα σωστό διαιτολόγιο έχει μεγαλώσει το ταχίνι εξακολουθεί να μας συντροφεύει ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το ταχίνι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας. Συνδυάζει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού αποτελώντας ιδανικό σύμμαχο της σωστής διατροφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε dressings ή σαλάτες, σούπες, ακόμη και να αντικαταστήσει το αβγολέμονο, δίνοντας στις παραδοσιακές συνταγές έναν αέρα ανανέωσης.
Αναμεμειγμένο με μέλι αποτελεί μια θρεπτική και γλυκιά λιχουδιά που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους, προσφέροντας ενέργεια και υγεία. Η χρήση του, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στη μαγειρική, αλλά επεκτείνεται και στη ζαχαροπλαστική. Ταχινόπιτες, ταχινοκουλουράκια και νηστίσιμα κέικ είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές του.
2. Το κακάο: έχει αποδειχθεί ότι το κακάο ρυθμίζει τα επίπεδα της ενδορφίνης, αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης, ενώ επιπλέον περιέχει τη φαινυλαιθυλαμίνη, ουσία που εκκρίνεται στον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε.
3. Η βρώμη: η βρώμη περιέχει πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
4. Μέλι: To μέλι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό αλλά και για την ομορφιά της επιδερμίδας. Πλούσιο σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και μεταλλικά στοιχεία, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και μειώνει τις φλεγμονές και τις μολύνσεις.
5. Cranberries: Tα κράνμπερι και μερικά άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αποτελούν καλή πηγή κηκιδικoύ οξέος (ellagic acid) μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που διαθέτει αντικαρκινική δράση
Yλικά για 10 μπισκότα
- 100γρ ταχίνι με κακάο
- 120γρ μέλι
- 120γρ νιφάδες βρώμης
- μια χούφτα cranberries
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά! Το ταχίνι και το μέλι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μεμβράνη. Την πλάθουμε σε ρολό, σαν να φτιάχνουμε σαλάμι και τη βάζουμε για 5λεπτά στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, και κόβουμε τη ζύμη σε ροδέλες. Δεν πειράζει αν διαλύεται, πατήστε με τα χέρια και θα ενωθεί. Στο ψήσιμο δεν θα φουσκώσουν πολύ, συνεπώς δεν χρειάζοναι μεγάλη απόσταση.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε μόλις για 10 λεπτά για να είναι σχετικά τραγανά. Μην τα αφήσετε ούτε λεπτό παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.
Μια εύκολη συνταγή από τον blogger Γαβριήλ Νκολαϊδη, coolartisan.net