Μην χασετε

Φτιάξτε πεντανόστιμα κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο

Η συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο τραπέζι σας. Τα πιο νόστιμα κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο. Ξεχωριστή γεύση, μοναδική απόλαυση. Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 12 κανελόνια
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι.
  • Το στύβουμε και το χοντροκόβουμε.
  • Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το ανθότυρο, κομματιασμένο.
  • Έπειτα, χτυπάμε το ένα αυγό με αλατοπίπερο και το προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι και το ανθότυρο.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τέλος, χτυπάμε το δεύτερο αυγό με την κρέμα γάλακτος  και περιχύνουμε τα κανελόνια.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αντί για κανελόνια να κάνουμε την ίδια συνταγή και για κρέπες.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα