Εύκολο ελιόψωμο χωρίς πολύ ζύμωμα, με φέτα και ρίγανη. Λαχταριστό ψωμάκι με τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής στην κουζίνας σας!
Υλικά:
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. νερό
- 120 γρ. ελιές παστές
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τα 150 γρ. από το αλεύρι και τα 200 γρ. από το νερό.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό ώσπου να απορροφηθεί όλο.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ζυμάρι.
- Προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση, την φέτα σε κυβάκια, την πιπεριά σε κυβάκια, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Φτιάχνουμε 2 φραντζόλες ή μικρά ατομικά ψωμάκια.
- Αφήνουμε για 1 ώρα ώσπου τα ψωμάκια να διπλασιαστούν.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
από το insta-blog Food Corner
Advertisements
Advertisements