Είναι, σίγουρα, πιο υγιεινά αλλά είναι εξίσου νόστιμα με τα τηγανητά
ΥΛΙΚΑ:
- 2-3 κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις με καλαμποκάλευροκαι μια δυο κουταλιές φρυγανιά αν θέλουμε
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Πάπρικα γλυκιά
- Πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για τα κολοκυθάκια
- Ελαιόλαδο για το τέλος ή σκορδόλαδο
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Advertisements
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες πάχους λίγου μεγαλύτερου από 1/2 cm ή σε μακρόστενες (κατά μήκος) ή σε μπαστουνάκια. Τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα .
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ .
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει λίγο λαδάκι με ένα πινέλο όχι πολύ.
- Στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες μια δίπλα στην άλλη,σαν ντόμινο να αγγίζει η μια την άλλη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω ώστε να γίνουν ομοιόμορφα τραγανά και ψημένα .
- Τα λαδώνουμε με λαδάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα (προαιρετικά)και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή και παραπάνω ανάλογα με το πάχος που θα κόψουμε τα κολοκυθάκια μας
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Advertisements