Η φουρτάλια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου, το λεγόμενο φαγητό της φούριας που φτιάχνεται με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε ανάλογα την εποχή όπως κρεμμύδια ή ακόμα και κολοκύθια. Απαραίτητο υλικό ωστόσο είναι το λουκάνικο. Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.
Τι θα χρειαστείτε
-
-
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες σε ροδέλες
- 5 αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα σε κύβους
- Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- Δυόσμος
- 1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
- Eλαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σ’ ένα τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα σε ελαιόλαδο και μόλις τηγανιστούν τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες τις αλατίζουμε και έπειτα ρίχνουμε το λουκάνικο.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε χτυπάμε τα αβγά και έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το πιπέρι και λίγο νερό ή γάλα.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τις πατάτες και ψήνουμε την ομελέτα. Θα χρειαστεί να την γυρίσουμε 3-4 φορές.
Καλή επιτυχία!
-