Μιλάμε για το κέικ που φουσκώνει μόνο του.
Πρόκειται για ένα πραγματικά εύκολο κέικ πορτοκαλιού, με λίγα υλικά, που λύνει τα χέρια σε όσους κάνουν όλα τα ”άμπρα-κατάμπρα μαγικά” για να φουσκώσει το κέικ τους,αλλά εκείνο δεν υπακούει.
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 ml ηλιέλαιο/σπορέλαιο ή 250 γρ μαργαρίνη (προτιμώ το πρώτο προσωπικά!)
- 1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
- 4 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 500 γρ φαρίνα
- 1 κουταλάκι σόδα
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε στο μίξερ το/η λάδι/μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
- Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
- Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέστε, εάν επιθυμείτε και σας αρέσει, σταγόνες κουβερτούρας ή μικρά κομματάκια σοκολάτας. Δένει τέλεια -ιδίως η σοκολάτα υγείας- με τη γεύση από το πορτοκάλι. Μπορείτε επίσης να το σιροπιάσετε ή απλά να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα.
Δείτε ένα βίντεο:
Advertisements
Advertisements